Varför sparar jag?

Det här blir vårt allra första inlägg, kul! Stafettpinnen börjar hos mig, Elin, och jag vill börja denna blogg med frågan “varför?”. Varför sparar jag och anser att detta är något alla borde göra?

 

Det kan låta klyschigt, men för mig har mitt sparande aldrig handlat om att bli “rik”. För mig handlar sparande om att kunna skapa en framtida trygghet där jag själv ska få bestämma över mig och mitt liv. Vad menar jag med det? Jo, i mitt liv ska ingen annan få bestämma över mig. I mitt liv ska jag kunna säga upp mig från ett jobb eftersom jag inte tycker om min chef, jag ska kunna lämna ett förhållande som jag inte trivs med och jag ska kunna få driva PRECIS de projekt jag vill.

 

Och visst, dessa saker går att genomföra UTAN ett sparande men MED ett sparande blir saker och ting så himla mycket mer enkla:
-med ett sparande behöver man inte tänka på ekonomin den dagen man säger upp sig från sitt jobb med den där chefen man inte kommer överens med.
-med ett sparande kan man lämna ett förhållande och inte alls behöva tänka på att man inte egentligen har råd att gå isär (exempel att man inte har råd att bo kvar i sin bostad utan den andra…).
-med ett sparande kan man faktiskt ta ett sabbatsår mitt i livet, eller gå i pension tidigare, för att göra precis de där projekten men alltid längtat efter att få göra!

 

Av bland annat de anledningarna sparar jag. Jag vill helt enkelt kunna vara chefen i mitt liv och det hoppas jag att du också vill vara! Ingen ska kunna säga till oss vad som är rätt eller fel i våra liv, hur vi borde leva det eller vad som är normen. Det är det viktigaste för mig och grundanledningen till varför jag började spara.

 

Att spara är inte svårt. Jag skulle tvärtom hävda att det kan vara ganska kul, speciellt när man når nya mål man tidigare aldrig vågat drömma om. Genom vår blogg vill vi visa på detta och jag hoppas att du vill hänga med på vår väg!

 

Följ oss på @studentspararna på Twitter för att inte missa något inlägg! 🙂

 

/Elin

 

ps. varje måndag och torsdag släpps nya inlägg, vi ses!

Elin
elincathrinenelson@gmail.com
No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.