Min superhemliga master plan

Innan man börjar en resa måste man sätta mål. Sedan måste man ha en strategi, en handlingsplan, för att nå dessa mål. Det behöver inte vara komplicerat, men att ha något till grund när man tar beslut gör det väldigt mycket lättare när man står inför nya situationer. Förra året skrev Elon Musk en uppdaterad version av Teslas master plan. En uppdatering eftersom de fyra målen satta tio år tidigare var uppfyllda. Sedan de målen sattes har det gått rätt bra för Tesla (nåväl, de går inte med vinst än), så jag bestämde mig för att skriva en egen master plan. 

 

Här är min ekonomiska master plan:

  • Införskaffa mycket kunskap från människor som är rika och ekonomiskt oberoende. Benjamin Franklin ska ha sagt att “Investment in knowledge pays the best interest”. Detta tror jag starkt på. Kan det vara så att vi har intervjuer med sådana personer på gång här på bloggen? 🙂
  • Investera i allt som ger ett positivt kassaflöde
  • Minimera passiva utgifter
  • Omge mig med människor jag får energi av, som har mål som liknar mina; och som är beredda att jobba för det
  • Utmana mig själv och ofta gå utanför min comfort-zone. Man ska testa på det mesta och behålla det bästa!
  • Jag ska vara generös mot andra 

 

Jag är väldigt säker på att det inte finns genvägar till rikedom. Visserligen är det till viss del tur, men man kan faktiskt utsätta sig för tur.1 Hårt arbete, envishet och mycket lärande är det som gäller. För mig är det även viktigt att njuta maximalt av livet. Jag vill vara generös och unna mig saker. För att citera en stor förebild, Steve Jobs:

 

“Remembering that I’ll be dead soon is the most important tool I’ve ever encountered to help me make the big choices in life. Because almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure – these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important. Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart.”

 

Låter det intressant? Skriv din egen master plan. Så kan vi tillsammans jobba hårdare mot att uppnå våra drömmar!

 

/Johannes

  1. Många företag frågar potentiella anställda på arbetsintervjuer om hur mycket tur de haft i sina liv. Airbnb frågar det och ett bra svar är “Jag tror inte på tur, jag tror på prestation”. Eller som Ingemar Stenmark sa: “Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar ju mer tur har jag”.
Johannes Frosteman
johannesfrostis@gmail.com

19-årig aktieälskare som pluggar i Uppsala.

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.