Bensinkort: Dra ned dina bensinkostnader som bilägande student

Att leva med en stram ekonomi är något man snabbt får vänja sig vid när man studerar. Lyckas man inte få tag på ett extrajobb vid sidan av studierna är man nästan illa tvungen att ta studielån eller leva på den låga summan som studiebidraget idag är. Äger man dessutom en bil och förlitar sig på den för att kunna ta sig till och från studierna blir det extra tufft att få ihop ekonomin.

Många gånger kan man göra mycket själv för att få ned sina kostnader i vardagen och spara pengar. Men just bensinkostnader när man äger en bil som student är oundvikliga. Självfallet kan man försöka lämna bilen hemma så ofta som möjligt men med de höga drivmedelspriserna vi idag har i Sverige blir det i slutändan ändå en dyr historia.

Vad kan man som student göra för att dra ned sina bensinkostnader?

Något som funkar för många, oavsett om man är student eller ej, är att använda sig av ett bensinkort. Ett bensinkort är i grunden ett kreditkort men som kommer med förmåner och rabatter för drivmedel och bensinstations besök. Dessa kort ges ut av de olika drivmedels företagen i samarbete med exempelvis Visa eller Mastercard. Vill du veta mer om bensinkort och deras teknikaliteter kan du läsa mer och jämföra de bästa bensinkorten på Kreditkort.com.

Den främsta anledningen till att många väljer att införskaffa ett bensinkort är den drivmedelsrabatt som ges. Alla bensinkort, oavsett utgivare, ger idag en drivmedelsrabatt. Hur stor rabatten är varierar från kort till kort men ligger i många fall runt 20 öre/liter.

Men kostar det inte att äga ett bensinkort? Svaret är nej, alla bensinkort i Sverige är idag kostnadsfria att äga om de används på rätt sätt. Först och främst har bensinkort inte en årsavgift, de är alltså “gratis” att äga, men utöver det avgör du om kortet kommer kosta dig något eller inte.

För att undvika kostnader relaterade till ditt bensinkort vill du exempelvis inte handla på kredit. Handlar du på kredit får du betala en, i många fall, hög kreditränta. Du vill dessutom undvika att göra kontantuttag med kortet samt handla i utländska valutor. Vanligtvis tas det avgifter för både kontantuttag och valutaväxling. Extra kostnader är det sista man vill åka på som student med en ansträngd ekonomi.

Vilket bensinkort skall du välja?

Valet av bensinkort grundas nästan alltid i var du vill tanka och vad som är enklast för dig. Det är självklart smart att välja ett kort som gör att du inte behöver ta omvägar för att tanka för att spara både tid och pengar. I slutändan är valet helt upp till dig, men kom ihåg att använda kortet på rätt sätt för att slippa dyra kostnader kopplade till ditt nya bensinkort!

(För att vara tydliga, så är länken i texten en del av ett samarbete).

Gästbloggare
frosteman@gmail.com
No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.