Kapa dina fasta kostnader – med rätt hemförsäkring

För att kunna investera som student, måste man också hitta sätt att spara pengar på. I en ganska normal studentbudget går hälften av kostnaderna till rörliga utgifter (mat, literatur, nöjen och så vidare), och hälften till fasta kostnader. Här är den stora utgiften såklart bostad om man har flyttat hemifrån. 

Något som många studenter dock glömmer att budgetera är hemförsäkring, som de allra flesta studenter verkligen bör ha. Det är ett grundläggande försäkringspaket, och man får ersättning för sina saker om de skulle skadas i en brand- eller vattenskada, eller om de blir stulna. Dessutom innehåller hemförsäkringar rättsskydd, överfallsskydd, ansvarsskydd, och reseskydd. Det skiljer sig dock väldigt mycket kring vad som ingår i hemförsäkringar, och det skiljer sig såklart även mycket i pris. 

Enligt Hemförsäkringstudent.nu, kostar hemförsäkringar för studenter ofta under 100kr per månad, vilket blir mer än 1000kr per år. Här blir det därför viktigt att fundera på vilken hemförsäkring man vill ha, dels för att det finns mycket pengar att spara, dels för att man bör fundera på vad man vill ha försäkrat. Som tur är, har studenter ofta lägre priser för hemförsäkringar. Hemförsäkringstudent jämför de tre drakarna, Hedvig, Ica försäkring, och Moderna, och har kommit fram till att den billigaste (Moderna) inte behöver vara den bästa. Till exempel, har de en högre självrisk än vad exempelvis Hedvig har. Därför rekommenderar jag helt klart att jämföra vilken hemförsäkring du beställer, så att du får en som passar dig och din plånbok! Sedan är det bara att investera pengarna du har över. 

Gästbloggare
frosteman@gmail.com
No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.