Elin Cathrine Nelson

Jag är en helt vanlig 20-årig tjej från en helt vanlig Svenssonfamilj. Jag umgås gärna med mina vänner, är ute i naturen eller ser en bra serie. En helt vanligt tös alltså. Men så hänger jag gärna på börsen också. Och nej, aktier och investeringar är ingen elitsport som vissa tyvärr verkar tro utan något för alla och även för mig!

 

För min del började det bara med nyfikenhet. Jag hade jobbat en del under gymnasiets första två år och ville veta vad jag kunde göra för att få dessa pengar att i alla fall växa lite grann. Jag hittade podcasten #pratapengar och blev helt fast. Aktier var något man inte behövde mycket pengar för att investera i alls. Aktier behövde inte vara svårt. Aktier var roligt och intressant?? Jag bestämde mig för att ge detta en chans och köpte aktier för några hundra kronor.

 

Många tankar har dykt upp i mitt huvud sedan dess. Jag har insett att man med ganska enkla medel kan förändra sin livssituation drastiskt. Jag har börjat förstå att jag kommer kunna påverka min pensionsålder och att drömmen om ett ekonomiskt oberoende liv faktiskt inte behöver ligga så långt bort.

 

I och med denna blogg vill vi visa på att vem som helst faktiskt kan (och borde!) spara pengar. Jag och Johannes är båda studenter (snart psykologistudenter, båda två)  och lever på en liten inkomst. Kan vi spara under vår studenttid, kan ni också!

 

Finns på Twitter.

Johannes Frosteman

dd och uppvuxen norr om Stockholm, började jag handla med aktier första året på gymnasiet. Vi bedrev ett UF-företag (KMX Karts Sweden) och fick lite pengar över. Jag insåg att pengar kommer behövas när man ska köpa en lägenhet och började då köpa på mig mycket Ericsson (som gick uruselt), och Apple (som gick lite bättre), mest baserat på magkänsla. Sedan dess har jag lyssnat på olika podcasts och försöker följa nyhetsflödet när jag köper och säljer aktier, men jag har fortfarande mycket kvar att lära.

 

Har tagit ett sabbatsår då jag jobbat på The Boston Consulting Group 4 månader och volontärarbetat och vandrat i Nepal. Älskar segling och tränar en hel del.

 

Mitt intresse för varför marknaden reagerar som den gör på dagshändelser, och orsaker till varför människor tar de beslut de gör, har gjort att jag under hösten pluggar psykologi i Uppsala. Dessutom vill jag leva studentlivet- på riktigt. Samtidigt som jag kan investera det billiga studentlånet!

 

Finns på LinkedIn och  Twitter.